fbpx
2017

Graševina Tradition | 2017

Wine Enthusiast 93 points – “Hidden gem”

 

2023. godine je Graševina Tradition 2017 je osvojila 93 boda i titulu skrivenog dragulja na prestižnom ocjenjivanju vina u SAD od strane jednih od najcjenjenijih vinskih kritičara Wine Enthusiast.

S ovom nagradom Graševina Tradition 2017 postala je najbolja ikad ocjenjena graševina u SAD.

„Arome zelene kruške, grejpa i jasmina utiru put okusima žute jabuke, korice limuna, vanilije, ružinih latica i muškatnog oraščića. Vino je kremasto na okus i pruža završnu mineralno-slanu notu.“ M.D. Wine Enthusiast.

 

https://www.winemag.com/buying-guide/antunovi-2017-tradition-grand-selection-grasevina-croatia/

 

Poslužiti u Riesling čašama.

Poslužiti na temperaturi 11-12°C

Limitirana serija: 3.300 butelja

Degustacijske bilješke o vinu:

Graševina Tradition nasljednica je Graševine Premium, najslavnije etikete u vinariji Antunović, s kojom je osvojena platinasta medalja u Decanterovom natjecanju u Londonu. Naziv je od ovog godišta iz sugestivnog Premium izmjenjen u Tradition, sa željom da se ukaže na posvećenost autentičnosti sorte i terroira. Međutim, nije samo naziv izmjenjen. Vino je nježnije od prethodnih berbi. Osobito na prvi dojam. U ustima je kremasto i blago, elegantnije od prethodnika, ali okusa i arome ne nedostaje. Početno suptilno zrelo voće otvara se prema cvjetnim notama livadnog cviječa, kruškama i žutim agrumima. U ustima se sluti nota drva i orašastog voća u finišu, a retrookus obilježava živa i slana mineralnost. Prekrasno vino.“
Saša Špiranec, vinski kritičar i novinar, Jutarnji List, 21.11.2021.

0,75

Težina 1.4 kg
Profil

Suho

Alkohol

12%

Godina

2017

Volumen

0,75l

Za korištenje stranice morate biti stariji od 18 godina.

Potvrdite da ste punoljetni.