fbpx
Decanter Platinum

Graševina Premium | 2013.

“U svakoj se berbi pojavi jedno vino za koje smatram da u sebi sadrži najbolju harmoniju sortnih odlika i godine u kojoj je grožđe ubrano. Ovu limitiranu seriju vina nazvala sam PREMIUM vinom i vjerujem da ćete u njemu uživati poput mene dok sam ga stvarala.“ – Jasna Antunović Turk.

Izuzetna berba 2013 nam je dala zdravo grožđe s kojim se mogla raditi nešto duža maceracija, hladna fermentacija u inoks tanku te nakon toga 20 mjeseci školovanja i dozrijevanja vina u bačvi izrađenoj od slavonskog hrasta. Na taj način je stvoreno kompleksno i duboko vino,  elegantno i kremasto ali i dalje svježe, aromatski zanimljivo na primarnoj, sekundarnoj i tercijarnoj razini. Graševina 2013. ima zagasitije tonove,  a odležavanjem je dobila punoću i zaobljenost. Kristalno čiste je boje zlata, okus je intenzivniji i duži, s više toplih, cvjetnih nota i aroma zrelog voća.

„Petrolej, med i dunja na nosu. Mozaik sočnih okusa s naglaskom na mango, papaju i limetu. Predivno kompleksno vino strukturirano ugodnom kiselinom. Na aftertastu suptilan osjet na duhan i med. Izvanredno. „ – izvor: www.decanter.com/

Limitirana serija: 2,000 boca

0,75

Težina 1.35 kg
Profil

Suho

Alkohol

12,5%

Godina

2013.

Volumen

0,75l

Za korištenje stranice morate biti stariji od 18 godina.

Potvrdite da ste punoljetni.