fbpx

Prve ovogodišnje Osječke ljetne noći, u petak 30. lipnja u 20 sati počastili smo svoje sugrađane našim vinima u Vinskom baru “Vinska mušica” (Kapucinska 39, Korzo).
Povod slavlju je Platinasti Decanter kojim je nagrađena Graševina Premium 2013 Vinarije Antunović. Vijest o prestižnoj nagradi prije mjesec dana odjeknula je vrlo glasno u vinskom svijetu, i na ponos Erdutskom vinogorju te Slavoniji i Baranji, a i cijeloj Hrvatskoj.

Namjera je bila upoznati širu javnost s nagrađenim vinom – graševinom, najrasprostranjenijom pa tako i najvažnijom sortom u Hrvatskoj, koje je dobilo visokih 95 bodova na Decanterovu ocjenjivanju u Londonu i time ušlo među 200-tinjak najboljih vina na svijetu.


No nismo se samo družili uz ovo prestižno vino, prigoda je susreta bila za degustaciju naših noviteta: Cuve’e Blanc 2016, Graševina 2016, Pinot crni 2015. i Chardonnay 2015.
Oko 21 sat pubicist i autor “Vinskih priča” Željko Garmaz predstavio je, zajedno s vinaricom Jasnom Antunović nagrađeno vino, te na zanimljiv način upoznao nas sa ženom koja je dobila ovu prestižnu nagradu.

Za korištenje stranice morate biti stariji od 18 godina.

Potvrdite da ste punoljetni.