Prve ovogodišnje Osječke ljetne noći, u petak 30. lipnja u 20 sati počastili smo svoje sugrađane našim vinima u Vinskom baru “Vinska mušica” (Kapucinska 39, Korzo).
Povod slavlju je Platinasti Decanter kojim je nagrađena Graševina Premium 2013 Vinarije Antunović. Vijest o prestižnoj nagradi prije mjesec dana odjeknula je vrlo glasno u vinskom svijetu, i na ponos Erdutskom vinogorju te Slavoniji i Baranji, a i cijeloj Hrvatskoj.

Namjera je bila upoznati širu javnost s nagrađenim vinom – graševinom, najrasprostranjenijom pa tako i najvažnijom sortom u Hrvatskoj, koje je dobilo visokih 95 bodova na Decanterovu ocjenjivanju u Londonu i time ušlo među 200-tinjak najboljih vina na svijetu.


No nismo se samo družili uz ovo prestižno vino, prigoda je susreta bila za degustaciju naših noviteta: Cuve’e Blanc 2016, Graševina 2016, Pinot crni 2015. i Chardonnay 2015.
Oko 21 sat pubicist i autor “Vinskih priča” Željko Garmaz predstavio je, zajedno s vinaricom Jasnom Antunović nagrađeno vino, te na zanimljiv način upoznao nas sa ženom koja je dobila ovu prestižnu nagradu.